COMPETITIA

JURIU
Juriu
Premiile FIBRA reprezinta un demers necesar pietei de comunicare pentru a seta nivelul profesionalismului si pentru a sustine dezvoltarea industriei. Prin intermediul Premiilor FIBRA recunoastem, incurajam si premiem valoarea creativitatii locale si readucem entuziasmul si curajul la masa dezbaterilor creative.

Iar, pentru a asigura impartialitatea acestui demers, festivalul va beneficia de un juriu international, provenit din agentii puternice:

Kevin Brady - Presedintele juriului FIBRA

Kevin_Brady

Kevin Brady, Executive Creative Director la Droga5 NY si Presedintele juriului FIBRA 2016. Fost jucator de tenis amator, actual membru al unei formatii rock si publicitar de exceptie. Istoria lui Kevin in ceea ce priveste activarea lui in industrie nu este una atat de fluctuanta, insa ne prezinta cateva din agentiile in care a fost: Wells, Rich & Greene, The Loose Federation, Bozell, Lowe, Publicis, Droga5, Young & Rubicam si, din nou, la Droga5. 

Il putem numi pe Kevin un veteran al industriei, cumuland 20 de ani, timp in care portofoliul sau prezinta clienti precum: Prudential, Clinton Foundation, Honey Maid, GMC, Net 10, Milk PEP. In ceea ce priveste prezenta lui in postura de presedinte de juriu al unui festival de advertising, Kevin nu este la prima aparitie de acest gen, fiind cel care a prezidat juriul Festivalului International de Advertising de la Moscova, Red Apple, in 2012. In 2014, a facut parte din boardul juratilor de la Cannes Lions, categoria Titanium & Integrated. 

Campanii recunoscute la festivaluri internationale precum Cannes Lions, D&AD, The One Show, Andy Awards sunt: Honey Maid – This is Wholesome (Golden Lion, White Pencil), Prudential – Day One (Golden Lion), New Castle Brown Ale – No Bollocks (Bronze Lion), Net10 – No Evil (Golden Lion, Golden Pencil, Silver Andy), Milk – Got Chocolate Milk? (Gold Effie), Y&R – Profile the Governor (Silver Lion).


Karpat Polat - KARPAT

Karpat_Polat


Karpat Polat, Creative Chairman si Founderul agentiei KARPAT Istanbul are rezervat un scaun de jurat la Premiilor FIBRA 2016. In 1998, Karpat era copywriter in cadrul agentiei JWT Istanbul, acesta fiind inceputul sau de cariera. De-a lungul timpului, a fost Creative Group Head la Rafineri, Associate Creative Director la DDB Sao Paulo, Shareholder si Chief Creative Officer la DDB Istanbul iar din 2014 pana in prezent, la KARPAT. Karpat Polat este unul dintre cei mai cunoscuti creativi din lume, fiind prezent in topuri precum: Top 10 cei mai buni Creative Directors din lume la Cannes Lions (2009-2010) si Top 10 cei mai buni copywriteri, potrivit ranking-ului Luerzer's Archive in 2011. De asemenea, s-a aflat in Top 50 Creativi din Turcia al publicatiei Turkish Times. 

Un publicitar complet, Karpat a lucrat pentru clienti precum: Audi, Dank!, CNN, WWF, Persil, Finansbank, pentru care a fost recunoscut la festivaluri internationale: Dank! (Bronze Lion, Silver Drum, Epica D’Or si Gold, Silver si Bronze Eurobest – 2009; 2 Bronze Lions, Gold si Silver Drum, Gold Epica – 2011; 2 Bronze Lions – 2012), WWF – Exploiting the ecosystem also threatens the human lives.(Silver Lion, Golden Drum), CNN – Live From The Source (Bronze Lion, 3 Silver Drums, Bronze Eurobest), Finansbank – Unexpectedly fast project finance. (Bronze si Silver Lion).
Daca vorbim despre prezentele lui Karpat in functia de jurat, enumeram: Cannes Lions la categoria Outdoor Lions in 2010, Eurobest la categoria Direct and Promo & Activation in 2012, Cresta International Advertising Awards anul acesta. 


Evgeny Primachenko - Wieden +
 Kennedy

Evgeny_Primachenko

Evgeny Primachenko, creativul agentiei Weiden+Kennedy Amsterdam, nu se afla la prima aparitie in postura de jurat, ba chiar are la activ festivaluri precum: The International Advertising Awards New York 2012, Red Apple Moscova 2013, Popok Internartional Advertising Festival 2012, Ad Black Sea 2015. La 17 ani, Primachenko castiga un concurs de student, in urma caruia a fost angajat la agentia Voskhod Rusia. In 2006, in cadrul aceleiasi agentii, a fost numit Deputy Creative Director. Din 2012 pana in prezent, este copywriter la W+K, unde lucreaza pentru clienti precum: EA, S7 Airlines, Nike, Heineken, Citizen. 

Lista lui Evgeny de festivaluri care i-au premiat munca cuprinde: Cannes Lions, Eurobest, Golden Drum, Moscow International Ad Festival, Clio Awards, The One Show, s.a. Campanii reprezentative: EA – FIFA 16, S7 Airlines – Imagine (Silver Lion), Heineken – The Legendary Posters (5 Cannes Lions Awards), Citizen – Chasing Horizons (Golden si Silver Lion), URA.RU – Make the politicians work (Golden Lions, Clios, Golden Drums). 


Bruno Luglio - DAVID The Agency

Bruno_Luglio

Bruno Luglio, Senior Art Director la David The Agency Sao Paulo vine in Romania pentru a juriza campaniile inscrise la FIBRA 2016. Perioada 2007 – 2009 a reprezentat inceputul sau de cariera. Au fost trei opriri: Miami Ad School Sao Paulo/ Hamburg, Jung Von Matt Hamburg si Ogilvy & Mather Paris. De acolo, drumul cariei lui Bruno a constat in functii de Art Director la agentii precum: DDB, thjnk si, in prezent, David The Agency. De asemenea, s-a intors la Miami Ad School, anul trecut, insa in calitate de profesor.

Portofoliul sau enumera clienti precum: Burger King, Volskwagen, BelVita, Coca Cola, BSVH, Faber Castell, Sony, Converse. Lista de premii acumulate este stufoasa, 2015 fiind anul in care a adaugat cele mai multe. Tot in 2015, Bruno a fost numit al 6-lea cel mai premiat Art Director, atat de publicatia AdAge, cat si de Cannes Lion.

Campanii reprezentative: Burger King – Proud Whopper (3 Gold Lion, 5 Silver Lions, 4 Bronze Lions, Grand Clio), Living with death – Sky of Memories, Philharmoniker Hamburg – Soundlogo, Missing Person’s Initiative – Germany Will Find You (Cannes Lions, Eurobest, Epica, Cresta, AME Awards). 


Robert Nagy - HEAVY

Robert_Nagy

Robert Nagy, Independent Creative Director si Co-Founder al agentiei HEAVY Copenhaga face parte din boardul juratilor FIBRA 2016. Absolvent al Scandinavian Design Lab in 2006, membru al Asociatiei Danish Designers, din 2008 pana in 2010, Robert este un exemplu pozitiv de organizare independenta si devotament fata de industria advertisingului.

Freelancer in domeniul graphic timp de sapte ani, Designer in cadrul asociatiei Danish Designers, Graphic Designer pentru Festivalul Roskilde, Head of Design timp de 3 ani la agentia JWT Copenhaga si nu in ultimul rand, Creative Director si Co-Founder in cadrul agentiilor HEAVY si HAXi. In ceea ce priveste prezenta sa in calitate de jurat, Robert a luat parte la festivaluri precum: Eurobest (2013), Baltic Best (2014), Creative Circle (2014).

Campanii reprezentative carierei lui Robert Nagy, recunoscute la Cannes Lions, Clio Awards, Creative Circle, D&AD, Eurobest sunt: Sprite –Truth 365 (Silver Lion, Bronze Clio, Silver si Bronze Creative Circle), The Shit Book (Cannes Lions si Creative Circle Shortlists), Hamley’s – The Toy Mission (Creative Circle Shortlist), Earth Control – branding. 

Radinka Danilov - Ruskin & Hunt Radinka Danilov, Executive Director la Ruskin & Hunt si membru fondator al Organizatiei de PR pentru Europa Centrala si de Sud-Est - SECEPRO si membru al Societatii Sarbe pentru Relatii Publice - DSOJ. De-a lungul carierei sale, Radinka a lucrat ca jurnalist, ulterior indreptandu-se catre mediul comunicarii. Editura Dereta din Belgrad a avut-o ca PR & Foreign Rights Manager, iar agentia Pristop a vazut-o pe Radinka lucrand in pozitia de Client Service.

Activarea ei in aria agentiilor de publicitate a continuat in pozitii de PR la agentia Communis DDB, respectiv, PR Hill&Knowlton si 
in prezent, la Ruskin & Hunt. Lista de clienti pentru care Radinka Danilov a lucrat cuprinde nume precum: Banca Intesa, VB Leasing, Delta Generali, British American Tobacco, United Serbian Breweries, Kraft Foods, Unilever, Henkel, Goodyear Dunlop Sava Tires, Univerexport si altii.


Olivia Walsh - apple tree communicationsOlivia Walsh, fondator si Creative Director al agentiei apple tree communications. Cu o experienta de peste 20 ani in marketing si comunicare in Statele Unite si Spania, Olivia este si board member in cadrul Club de Creativos, asociatia comunitatii creative spaniole. Inca din timpul facultatii, a lucrat in domeniul marketingului. A lucrat pentru Benzinger, producator de vin din California, pe pozitia de Marketing Assitant, ulterior, pret de 4 ani, a lucrat in departamentul de marketing al Cluster Consulting timp de 4 ani, continuand ca Branding Director pentru Europa si America Latina al Diamondcluster International (actual Diamond Management & Technology Consultants).

In urma cu 13 ani, Olivia, impreuna cu alti doi asociati, punea bazele agentiei apple tree communications in Barcelona. 
In prezent, pe langa sediul din Barcelona, agentia mai activeaza in orase precum: Madrid, Bogota si Londra. Olivia Walsh, alaturi de apple tree communications, a reusit sa pimeasca recunoastere in cadrul unor festivaluri precum: ASPID - Premiile de Publicitate Ibero-Americana in Sanatate si Pharma, SABRE Awards sau Eurobest.

Wendy Richardson - 72andSunnyWendy Richardson, Art Director al agentiei 72andSunny Amsterdam. Are o diploma in Arte Grafice la Camberwell, Universitatea de Arte din Londra si 10 ani experienta in industrie. Dupa cateva joburi in organizare de evenimente, graphic design si fotografie, a obtinut un post de designer la agentia 180 din Amsterdam. Wendy a trecut si prin birourile Wieden+Kennedy si Twofish pana sa intre in echipa 72andSunny Amsterdam.

In portofoliul de clienti, sunt prezente branduri precum, Google, Axe, Smirnoff, Samsung. A lucrat, intre altele, la campania Benetton - "Unhate", un proiect controversat care a primit recunoastere la festivalurile internationale de publicitate dupa cum urmeaza: un Grand Prix la Cannes Lions, un Gold la Premiile Clio, doua premii Gold la The One Show, doua premii Epica si un Wood Pencil (In-book) la D&AD.

PARTENERII PREMIILOR FIBRA

PARTNERS:
URSUS
ABSOLUT
Aqua Carpatica
INDUSTRY SUPPORTERS:
Reload
Five's
Grafica si Tipar
YOUNG FIBRA PARTNERS:
URSUS
OGANIZED BY
CONTRIBUTORS:
Casa de Traduceri
mvcom
bpv Grigorescu Stefanica
Caro
Sendal Studio
MEDIA PARTNERS:
iabRomania
PROGRESIV
Hotnews
SMARK
Catavencii
ORGANIZED & SUPPORTED BY:
IQads
IAA
UAPR
ADC*RO
IAB Romania